tisdag 24 april 2012

Oskyldiga pojkstreck

Läser om oskyldiga små tonårspojkar i SvD. I alla fall om man får tro föräldrarna!

Precis som i Sverige så ALLTID mina barn oskyldiga som små lamm. Däremot ANDRAS ungar, dom minsann...

Bitte Hammargren skriver  om dessa små tonårspojkar som enligt föräldrarna är oskyldiga små offer för den hemska israeliska bosättarrörelsens inflyttning i Jerusalem.

Ett litet problem bara! Hon gör vad hon kan för att det skall komma bort i all text.


–De anklagar Amir för att ha vandaliserat judiska gravar och kastat sten på bosättare. Men det är lögn, säger pappan som hävdar att tonårspojkar i häkte blir utsatta för press, i försök att göra dem till angivare.
Motsättningarna på denna sida av Oljeberget blev akuta för fem år sedan när bosättare med ideologiska motiv slog ned sina bopålar strax intill familjen Abu al-Hawas släkthus. Marken hade bosättarna köpt via en bulvan. Sådana markaffärer betraktar palestinier som förräderi, varför en säljare mördade.

Ibland undrar jag hur svenska journalister orkar med sig själva? Att vara en del av oproportionlig kritik av Israel. OBS, jag försöker inte stryka över de saker som vissa grupper av bosättare gör. Man att kollektivt misstänkliggöra alla bosättare som våldsfixerade extremister som provocerar fram bråk är fel. Lika fel som det är att ursäkta alla palestinska tonåringars våldsdåd.

Precis som i Sverige så vill inte palestinska föräldrar se att deras barn är kvarterets bråkstakar. 
När jag växte upp hade vi grannar vars son enligt dom var den gulligaste och snällaste som fanns. Till och med när han sattes i fängelse (vid minst två tillfällen) för grov misshandel, rasistiska brott samt våld mot tjänsteman så förblev han "världens underbaraste och oskyldigaste" person enligt föräldrarna som blundade för hans våldsamma beteende. Han var alltid missförstådd och provocerad till att försvara sig, detta trots att det fanns ett tjugotal vittnen till att han helt oprovocerat och oväntat slår ner en man som han möter på öppen gata bara för att denne hade invandrarbakgrund.
Gravskändning i Sverige eller Israel ÄR ett lika obehagligt brott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar