torsdag 19 april 2012

Svensken vet alltid bäst, eller?


I Sverige vet vi alltid bäst, tycker vi i alla fall.

Läser om två olika nyheter/debatter. Den ena handlar om omskärelse av judiska och muslimska bebisar/pojkar. Den andra handlar om flygsäkerhet.

Anna Ekström på bloggen med samma namn skriver en replik mot Bengt Westerbergs senaste artikel på Newsmill. Jag måste säga att jag håller med kritikerna av Westerberg. Nog om det just nu. Jag tänker lägga mer fokus på säkerheten eller rättare sagt motståndet mot säkerhet vid flygningar till eller från Israel enligt en artikel i Haaretz.

Ett av Israels flygbolag har till alldeles nyligen flugit direkt till Köpenhamn i Danmark. Men eftersom man inte tillåts hålla sig med ”israelisk” säkerhetsnivå i samband med incheckning mm så har man omlokaliserat sig till Arlanda (Stockholm) för att därifrån föra passagerarna med t.ex. tåg eller buss till Danmark. Nu väljer bolaget att sluta flyga direkt även till Sverige. Man tillåts inte hålla egen säkerhetsnivå och personal i Sverige heller.

Vad menas med ”israelisk säkerhetsnivå”?

För att göra det enkelt för mig blir svaret att 9/11 (elfte september) hade aldrig inträffat om man redan då hade arbetat i enlighet med deras (israelernas) lägsta säkerhetsnivå.

Jag har vid flera tillfällen irriterat mig över att som svensk och fredlig samt laglydig resenär fastna i den israeliska säkerhetskontrollen i vad som verkar vara ”en evighet”. Kommer ihåg min första resa till Israel i mitten av 90-talet med en rysning. Efter två timmar kommer flygplanspersonalen inrusande i säkerhetskontrollen och skäller ut säkerhetspersonalen. ”Vi skulle ha lyft för tio minuter sedan skriker dom – vad sysslar ni med”? Och då utelämnade jag alla svordomarna.

Men varför stör israelisk säkerhetsnivå så oerhört? Och varför vill vi svenska alltid veta bäst samt pracka på alla andra våra värderingar och åsikter som om dessa var vägda på ”guldvåg”?

Israel och judarna möts runt om i världen av helt andra verbala och fysiska påhopp än vad vi som svenskar gör. Tänk efter!

När hette det senast i den politiska debatten att ”Sverige skall raderas från kartan”?

När möts vi av demonstranter som kräver att ”alla svenska skall dödas”?

När kallades vi svenskar senast för ”cancersvulst”?

Hur ofta kallas vi svenska som så kallat folk för ”nazister eller rasister”?

När anklagades Sverige på felaktiga grunder för ”Apartheidstat”? (Upprepa en lögn tillräckligt många gånger så tas den för att vara en sanning).

Hur många flygplan under historien gång på väg till eller från Sverige eller fyllt med svenska har kapats och sprängts eller enstaka passagerare har dödats bara för att dessa är svenskar?

Hur ofta hör vi att Sverige skall ”kärnvapenbombas?

Israel har det hotet hängande över sig från Iran som med full kraft gör allt för att framställa en dylik arsenal.
Sverige har inte varit indraget i krig (riktat mot landet) under de senaste 200 åren med lite marginal. Israel å andra sidan har upplevt 6-7 krig, 2 intifador och tiotusentals andra terrordåd och eller raketbeskjutningar under sina om några dagar 64 år som stat/nation.

Sverige har dessutom fred med alla grannländer. Israel har två bräckliga fredsavtal med grannländer, Jordanien och Egypten. Man har dessutom terroristorganisationer i sin omedelbara närhet som strävar efter nationens utplåning.

Men som vanligt ”vi svenskar vet alltid vad som är bäst”, så… Inte bara för judisk och muslimska pojkar utan vi kan ju ”allt” om säkerhet och att skydda våra medborgare samt andra resenärer till och från vårt land. 

Var inte 9/11 en väckarklocka???

2 kommentarer:

  1. Svensken vet alltid bäst, det har dem sagt i TV:en...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant, tänkte inte på det Jerry... :)

      Radera