onsdag 19 september 2012

En liten nyhets, artikel och ledarkoll


En liten koll på nyheter och ledarsidor så här på onsdag förmiddag tänkte jag vara på sin plats. Det blir en blandning av inrikes och utrikes. Ibland utan och ibland med egna kommentarer.


I Aftonbladet får KDU ordföranden Aron Modig en skopa ovett. Utgångspunkten är hans artikel och kritik av Ship to Gaza på Newsmill tidigare i veckan.

Här är då länken till Aron Modig på Newsmill.

Här är en artikel också på Newsmill som argumenterar mot Aron Modig. Tyvärr är den så fylld av faktafel och ensidig anti-israelisk propaganda att jag nästan upplever den som en parodi. Hans Wåhlberg (MP) är författare.

Högskolan i Borås får kritik eftersom ett antal elever tvingats att leva i ovisshet över resultaten på inlämningsuppgifter onödigt länge. 3 veckor som Högskoleverket anser är norm, blev 5 månader.

Varning för Internet Explorer.

Mer Ship to Gaza. Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets ledare och Stefan Lindborg Ung Vänsters ordförande deltar i Ship to Gaza jippot. Många med mig upplever hela jippot som en enda lång Medelhavskryssning på naiva svenskars bekostnad. Inte så Sjöstedt, han deltar gärna på lyxkryssningen.

Hamasledare vill stärka banden till Egypten. PA (Palestinska Myndigheten) opponerar sig. Artikeln beskriver Hamas och Fatah som ärkefiender.

Assad, Syriens ledare har planer på att föra över landets kemiska vapenarsenal till Hizbollah i Libanon. Detta oroar inte bara oppositionen i landet utan också Israel.

Med anledning av situationen i Syrien och med hotet hängande över sig om en överföring av kemiska stridsmedel så håller IDF (Israels Försvarsmakt) en större övning vid Golan i norra Israel.

Muslimska ”hackare” angriper Bank of America webbsida. Detta som ett svar på den sedan länge publicerade islamkritiska (kränkning) filmsnutten som lett till välregisserade attacker mot Ambassader och andra beskickningar tillhörande USA.

PLO vill inte se Romney som näste President i USA. De retar sig på att han sagt att Palestinierna är Anti-Fred med Israel.
Kan också bero på att han inte faller pladask på samma sätt som Obama vid deras fötter.

Med anledning av det höjda ton och konfliktläget som berör Irans framtida kärnvapen så hålls just nu en större militärövning i Hormus sundet . 25 nationer har sänd dit olika typer av Marina styrkor för att delta i denna.

Var Jesus gift?

Fundamentalism (extremism). Religiös eller sekulär är lika farlig.

Eric Erfors (Expressen) vill att antalet Riksdagsledamöter minskas från dagens 349 till hur många då?

Vänsterextremister i Danmark arresteras misstänkta för förberedelse till terrorbrott.

Bråken mellan MC-gäng i Danmark leder till nya typer av angrepp.

På tal om Gaza så finns det en sida på Facebook som kan vara värd att kolla nu och då, eller till och med ”gilla” för den som vill. Bilderna visar hur helt, rent, modernt osv det faktiskt är i Gaza. Eller har Sjöstedt och Feiler rätt?

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar